Gurmeti i gurmáni, začátečníci i zkušení hobby kuchaři, zkrátka všichni milovníci poctivé domácí stravy, si oblíbili neformální setkávání na komunitním pražském trhu na Roztylském náměstí. V rámci celosvětového hnutí Restaurant Day zde v sobotu 16. května proběhne spontánní festival domácího vaření. Stánek hnutí Slow Food poskytne zázemí dobrovolným účastníkům, kteří se odváží pohostit sousedy vlastnoručně připravenou dobrotou.
Po úspěšné loňské podzimní premiéře je také květnová Hostina z našich hrnců, pořádaná organizací Slow Food® Prague věnována vzájemnému sousedskému ochutnávání domácích jídel a sdílení receptů. Zvláštní pozornosti se bude těšit soutěž o NEJLEPŠÍ JARNÍ SPOŘILOVSKOU NÁDIVKU 2015!
Odborná porota labužníků Slow Food ®Prague vyhodnotí Vámi vlastnoručně vyrobené vzorky a rozhodne, který z kulinářů si odnese věcnou odměnu. Vítězný recept zveřejníme na stránkách časopisu Tučňák.
SLOW FOOD
Slow Food® Prague je pražská pobočka světové organizace, působící ve 150 zemích, vytváří se svými 100.000 členy protipól globální subkultuře fastfoodů. Jak? Propagováním poctivě vařeného jídla bez chemických dochucovadel, dle místních tradic s převážným použitím místních sezonních plodin vypěstovaných s ohledem na životní prostředí.